Κατεψυγμένα Ψάρια

Τα αλιεύματα μας είναι κατεψυγμένα επί πλοίου. Όπως είναι γνωστό είναι καλύτερης ποιότητας και διατηρούν την φρεσκάδα και το άρωμα της θάλασσας. Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες με αξιόλογες εταιρίες του εξωτερικού που διαθέτουν μεγάλα και υπερσύγχρονα αλιευτικά σε όλους τους ωκεανούς.

Σολομός

Ιδιότητες: Ο σολομός είναι ανάμεσα στα κορυφαία ψάρια που αποτελούν πηγή λιπαρών οξέων της τάξης ω-3 και ω-6. Αποτελεί άριστο υποκατάστατο του κρέατος αφού η σάρκα του γενικότερα είναι πολύ σφιχτή όπως στο κρέας και η πρωτεΐνη που περιέχει αγγίζει τα 39 γραμμάρια σε μια μερίδα των 170 γραμμαρίων.

Προέλευση: Εισαγωγής

Μεγέθη: 4 kg – 8 kg

Σολομός Φιλέτο

Ιδιότητες:  Ο σολομός σε φιλέτο έχει απαλλαχθεί από τα κόκκαλα και την πέτσα και είναι έτοιμος για απευθείας μαγείρεμα. Πρωταγωνιστεί σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.

Προέλευση: Εισαγωγής

Μεγέθη: 1 – 3 kg

Σολομός Καπνιστός

Ιδιότητες:  Ο καπνιστός σολομός έχει μια εξαίσια γεύση και τη γνωστή διακριτική μυρωδιά καπνού. Η υφή του είναι λιπαρή, απαλή και η γεύση του ήπια γλυκιά και αλμυρή ταυτόχρονα.

Προέλευση: Νορβηγία, Σκωτία

Μεγέθη: 0,500 kg – 1 kg

Σκουμπρί Καπνιστό

Ιδιότητες: Το φιλέτο καπνιστό σκουμπρί έχει σάρκα ζουμερή, καφετή, πολύ νόστιμη και συγκαταλέγεται στα ψάρια με πλούσια ω-3 λιπαρά και ω-6 λιπαρά τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στη ελαχιστοποίηση των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της “καλής” χοληστερόλης.

Προέλευση: Δανία

Μεγέθη: 0,050 kg έως 0,200 kg

Βακαλάος Φιλέτο

Ιδιότητες: Ο βακαλάος είναι ένα πεντανόστιμο ψάρι με λευκή σάρκα και υφή σαν μπαμπάκι. Είναι πλούσιος σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες Α, Ε, D. Το φιλέτο του μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και η σάρκα του να διατηρηθεί ζουμερή και αφράτη.

Προέλευση: Εισαγωγής

Μεγέθη: 0,300 kg – 1 kg

Pangasius Φιλέτο

Ιδιότητες: To pangasius είναι ψάρι κατάλληλο για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Είναι του γλυκού νερού, απαλλαγμένο από τη σάρκα του και τα κόκκαλα και συναντάται κυρίως στο Βιετνάμ.

Προέλευση: Εισαγωγής

Μεγέθη: 0,200 kg – 0,500 kg

Μπακαλιάρος Cod Ξαλμυρισμένος

Ιδιότητες: Ο ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος από το είδος cod είναι πλούσιος σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες Α, Ε, D. Η σάρκα του είναι λευκή, αφράτη και εύγεστη, ενώ είναι από τα κορυφαία ψάρια για λήψη άπαχης πρωτεΐνης. Το φιλέτο του μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και η σάρκα του να διατηρηθεί ζουμερή και αφράτη.

Προέλευση: Ατλαντικού, Ειρηνικού.

Μεγέθη: 0,300 kg – 1 kg

Tilapia Φιλέτο

Ιδιότητες: Η τιλάπια είναι πολύ δημοφιλές ψάρι στο εξωτερικό λόγω της συνάρτησης γεύσης τιμής. Και σ’αυτό το ψάρι τα λιπαρά είναι περιορισμένα και η σάρκα του δε θυμίζει πολύ το συνηθισμένο ψάρι, μάλλον περισσότερο θυμίζει γλώσσα.

Προέλευση: Εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,100 kg – 0,300 kg, 0.300 kg – 0,1500 kg

Πεσκανδρίτσα Ουρά

Ιδιότητες: Η ουρά της πεσκανδρίτσας διατίθεται καθαρισμένη αλλά και ακαθάριστη. Έχει ήπια γεύση και πολύ συνεκτική σάρκα, η οποία επιτρέπει πολλές μεθόδους μαγειρέματος. Αρκετοί παρομοιάζουν το κρέας της με την υφή του αστακού. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο. Είναι επίσης μια καλή πηγή νιασίνης, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Β12 και καλίου, και μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, φωσφόρου και σεληνίου.

Προέλευση: Εισαγωγής

Μεγέθη: 0,200 kg – 0,500 kg 0,500 kg – 1 kg 1kg – 3 kg

Πέρκα Φιλέτο

Ιδιότητες: Το φιλέτο πέρκας είναι εξαιρετική επιλογή άπαχου ψαριού. Η πέρκα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες. Μια ποσότητα 150 γραμμαριών τροφοδοτεί τον οργανισμό με 30 γραμμάρια πρωτεΐνη και την ανάγκη βιταμίνης Β 12 για ολόκληρη την ημέρα.

Προέλευση: Εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,300 – 0,500 kg, 0,500 – 1 kg, 1 kg+

Λαυράκι Φιλέτο

Ιδιότητες: Το λαβράκι φιλέτο είναι από τα πιο εκλεκτά ψάρια της Μεσογείου. Πρωταγωνιστεί στα μενού των καλύτερων εστιατορίων λόγω της εξαιρετικής λευκής, αφράτης σάρκας του. Αναδεικνύει τη γεύση του μοναδικά με όποιον τρόπο και αν μαγειρευτεί ενώ ανήκει στα ψάρια με την υψηλή συγκέντρωση ω-3 λιπαρών.

Προέλευση: Εγχώριο.

Μεγέθη: 0,100 kg – 0,500 kg

Σολομός Φέτα

Ιδιότητες: Ο σολομός είναι ανάμεσα στα κορυφαία ψάρια που αποτελούν πηγή λιπαρών οξέων της τάξης ω-3 και ω-6. Αποτελεί άριστο υποκατάστατο του κρέατος αφού η σάρκα του γενικότερα είναι πολύ σφιχτή όπως στο κρέας και η πρωτεΐνη που περιέχει αγγίζει τα 39 γραμμάρια σε μια μερίδα των 170 γραμμαρίων.

Προέλευση: Νορβηγία, Δανία.

Μεγέθη: 0,300 kg – 0,800 kg

Τόνος Φιλέτο

Ιδιότητες: Το φιλέτο τόνου έχει ιδιαίτερη γεύση και περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου και νατρίου, τους ηλεκτρολύτες που συμβάλλουν στη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων και τη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Η υφή του είναι απαλή χωρίς να στερείται της εξαιρετικής γεύσης.  Συγκαταλέγεται στα ψάρια με υψηλή ποσότητα Ω-3 λιπαρών .

Προέλευση: Εγχώριος και εισαγωγής

Μεγέθη: 1 – 3 kg, 3 – 5 kg

Σφυρίδα Ολόκληρη

Ιδιότητες: Η κατεψυγμένη Σφυρίδα διατίθεται είτε ολόκληρη, είτε ακέφαλη. Από θρεπτικά συστατικά έχει αντιοξειδωτικό σελήνιο, γνωστό για την αντικαρκινική του δράση και την αντιμετώπιση του διαβήτη και είναι πλούσια σε βιταμίνες Β12 και Β6.

Προέλευση: Ατλαντικός και Ινδικός

Μεγέθη: 1 kg – 10 kg

Γλώσσα Ολόκληρη

Ιδιότητες: Η γεύση της Γλώσσας είναι πολύ ξεχωριστή και αληθινά νόστιμη. Δεν έχει πολλά κόκκαλα που την καθιστά εξαιρετική για μικρότερα μέλη της οικογένειας ενώ παράλληλα το λεπτό της σώμα γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι. Είναι πλούσια σε βιταμίνη D, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φώσφορο και κάλιο, εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης Β12 και σεληνίου.

Προέλευση: Γαλλία, Δανία, Ατλαντικού.

Μεγέθη: 0,500 kg – 1 kg

Καλκάνι

Ιδιότητες: Το Καλκάνι είναι ψάρι με εξαιρετικά μεγάλη εμπορική αξία. Είναι ψάρι Α’ ποιότητας που συναντάται πλέον σπανιότερα στο Αιγαίο. Η σάρκα του είναι λευκή και ζουμερή και η υφή του είναι λιπαρή πλούσια σε Ω-3, βιταμίνη D και σελήνιο.

Προέλευση: Εισαγωγής

Μεγέθη: 1 kg – 3 kg

Γαύρος

Ιδιότητες:  Ο γαύρος έχει τεράστια ωφέλη για την υγεία. Είναι μια πολύ καλή πηγή ριβοφλαβίνης, ασβεστίου, σιδήρου και φωσφόρου και πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, νιασίνης και σεληνίου. Εμπλουτισμένος με τα καλά λιπαρά ω-3 είναι μία τροφή που κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Προέλευση: Εγχώριος.

Σαρδέλες

sardin

Ιδιότητες: Η σαρδέλα είναι μια πηγή πρωτεΐνης πλούσια σε ω-3, φώσφορο, σελήνιο και συνένζυμο Q-10. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, προστατεύει τα μάτια ένω παράλληλα ευνοεί την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και των οστών (ειδικά όταν καταναλώνεται με το κόκκαλο.)

Προέλευση: Εγχώρια και εισαγωγής.

Κοκκινόψαρο Ακέφαλο

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι kokkinopsaro-akefalo-2.jpg

Ιδιότητες: Το Κοκκινόψαρο έχει ήπια, σχεδόν γλυκιά γεύση και συνεκτική σάρκα. Ψάρι αρκετά χαμηλό σε λιπαρά, μια μερίδα 170 γρ αποδίδει 45 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 3 γρ λίπους. Εξαιρετική επιλογή για δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

Προέλευση: Ισλανδία.

Μεγέθη: 0,300 kg – 0,500 kg, 0,500 kg – 1 kg