Νωπά Φιλέτα Ψαριών

Διαθέτουμε γκάμα σε νωπά φιλέτα ψαριών για χοντρική διάθεση και τροφοδότηση εστιατορίων, ταβερνών, ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για τις ανάγκες του καθημερινού τραπεζιού.

Σφυρίδα Φιλέτο

Ιδιότητες: Το φιλέτο της σφυρίδας είναι από τα πιο εύγεστα φιλέτα. Η σάρκα της είναι κάτασπρη, σφιχτή και άπαχη. Το αντιοξειδωτικό σελήνιο, γνωστό για την αντικαρκινική του δράση και την αντιμετώπιση του διαβήτη είναι και σε αυτό το ψάρι σε υψηλά επίπεδα, όπως και οι βιταμίνες Β12 και Β6.

Προέλευση: Εισαγωγής.

Μεγέθη: 1 kg – 5 kg

Γλώσσα Φιλέτο

Ιδιότητες: Η γεύση της Γλώσσας είναι πολύ ξεχωριστή και αληθινά νόστιμη. Δεν έχει πολλά κόκκαλα που την καθιστά εξαιρετική για μικρότερα μέλη της οικογένειας ενώ παράλληλα το λεπτό της σώμα γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι. Είναι πλούσια σε βιταμίνη D, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φώσφορο και κάλιο, εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης Β12 και σεληνίου.

Προέλευση: Εγχώρια και εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,200 kg -1 kg

Τόνος Φιλέτο sashimi

Ιδιότητες: Το φιλέτο τόνου sashimi έχει ιδιαίτερη γεύση χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην παρασκεύη sushi και sashimi. Η υφή του είναι απαλή χωρίς να στερείται της εξαιρετικής γεύσης.  Συγκαταλέγεται στα ψάρια με υψηλή ποσότητα Ω-3 λιπαρών .

Προέλευση: Εγχώριος, Εισαγωγής.

Μεγέθη: 1 – 5 kg

Τόνος Φιλέτο

Ιδιότητες: Ο τόνος έχει ιδιαίτερη γεύση και περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου και νατρίου, τους ηλεκτρολύτες που συμβάλλουν στη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων και τη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Η υφή του είναι απαλή χωρίς να στερείται της εξαιρετικής γεύσης.  Συγκαταλέγεται στα ψάρια με υψηλή ποσότητα Ω-3 λιπαρών .

Προέλευση: Εγχώριος, Εισαγωγής.

Μεγέθη: 1 – 5 kg

Βλαχοσφυρίδα Φιλέτο

Ιδιότητες: Η βλαχοσφυρίδα συγγενικά είναι κοντά με το ροφό και τη σφυρίδα. Η σάρκα της είναι άσπρη, σφιχτή και με λιπαρή υφή. Το αντιοξειδωτικό σελήνιο, γνωστό για την αντικαρκινική του δράση και την αντιμετώπιση του διαβήτη είναι και σε αυτό το ψάρι σε υψηλά επίπεδα, όπως και οι βιταμίνες Β12 και Β6.

Προέλευση: Εγχώρια και εισαγωγής.

Μεγέθη: 1 kg – 5 kg

Σολομός Φιλέτο

Ιδιότητες:  Ο σολομός είναι ανάμεσα στα κορυφαία ψάρια που αποτελούν πηγή λιπαρών οξέων της τάξης ω-3 και ω-6. Αποτελεί άριστο υποκατάστατο του κρέατος αφού η σάρκα του γενικότερα είναι πολύ σφιχτή όπως στο κρέας και η πρωτεΐνη που περιέχει αγγίζει τα 39 γραμμάρια σε μια μερίδα των 170 γραμμαρίων.

Προέλευση: Νορβηγία, Δανία.

Μεγέθη: 1 kg – 5 kg

Φαγκρί Φιλέτο

Ιδιότητες: Το φαγκρί είναι ένα πανέμορφο ψάρι A’ Κατηγορίας με κατάλευκη, μαλακή και εξαιρετικά εύγευστη  σάρκα. Είναι βυθόψαρο και είναι κοντά στα χρώματα με το λυθρίνι. Με μόνο 3 gr λιπαρά και υψηλή πρωτεϊνική αξία (20 gr πρωτεΐνη/100 gr), το φαγκρί αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους γυμνάζονται ή ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Προέλευση: Εγχώριο και εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,300 – 0,500 kg, 0,500 – 1 kg,

Λαυράκι Φιλέτο

Ιδιότητες: Το λαβράκι είναι από τα πιο εκλεκτά ψάρια της Μεσογείου. Πρωταγωνιστεί στα μενού των καλύτερων εστιατορίων λόγω της εξαιρετικής λευκής, αφράτης σάρκας του. Αναδεικνύει τη γεύση του μοναδικά με όποιον τρόπο και αν μαγειρευτεί ενώ ανήκει στα ψάρια με την υψηλή συγκέντρωση ω-3 λιπαρών.

Προέλευση: Εγχώριο.

Μεγέθη: 0,100 kg – 0,500 kg

Μπαρμπούνι Φιλέτο

Ιδιότητες: Το μπαρμπούνι απογειώνει την έννοια του τηγανητού με τη νοστιμιά του. Διακρίνεται από την κουτσομούρα παρατηρώντας το κεφάλι του και από λεπτομέρειες στο σώμα και τα πτερύγια. Είναι εξίσου υψηλό σε πρωτεΐνη με την κουτσομούρα.

Προέλευση: Εγχώριο και εισαγωγής.

Τσαούσι Φιλέτο

Ιδιότητες: Το τσαούσι θυμίζει φαγκρί ή λυθρίνι. Εχει σάρκα λευκή και αρκετή σφιχτή γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ψήσιμο στα κάρβουνα. Θα διατηρήσει αναλλοίωτη τη γεύση του ενώ με το σωστό ψήσιμο θα παραμείνει ζουμερό και νόστιμο.

Προέλευση: Εγχώριο και εισαγωγής.

Μεγέθη:  0,300 – 0,500 kg, 0,500 – 1 kg, 1 kg+

Ηalibut Φιλέτο

Ιδιότητες: Το Halibut είναι ένα ψάρι άπαχο και ελαφρύ με κατάλευκη σάρκα και συνεκτική υφή. Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και σε συνδυασμό με καρυκεύματα και μπαχαρικά μπορεί να δημιουργήσει ευφάνταστα πιάτα εξαιρετικής γεύσης.

Προέλευση: Εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,200 kg -1 kg

Πέρκα Φιλέτο

Ιδιότητες: Η πέρκα είναι εξαιρετική επιλογή άπαχου ψαριού, πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες. Μια ποσότητα 150 γραμμαριών τροφοδοτεί τον οργανισμό με 30 γραμμάρια πρωτεΐνη και την ανάγκη βιταμίνης Β 12 για ολόκληρη την ημέρα.

Προέλευση: Εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,300 – 0,500 kg, 0,500 – 1 kg, 1 kg+

Βακαλάος Φιλέτο

Ιδιότητες: Ο βακαλάος είναι ένα πεντανόστιμο ψάρι με λευκή σάρκα και υφή σαν μπαμπάκι. Είναι πλούσιος σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες Α, Ε, D. Το φιλέτο του μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και η σάρκα του να διατηρηθεί ζουμερή και αφράτη.

Προέλευση: Ατλαντικού.

Μεγέθη: 0,300 kg – 1 kg

Σκουμπρί Φιλέτο

Ιδιότητες: Το φιλέτο σκουμπρί έχει σάρκα ζουμερή, καφετή, πολύ νόστιμη και συγκαταλέγεται στα ψάρια με πλούσια ω-3 λιπαρά και ω-6 λιπαρά τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στη ελαχιστοποίηση των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της “καλής” χοληστερόλης.

Προέλευση: Ατλαντικού, εγχώριο και εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,100 kg έως 0,300 kg

Τιλάπια φιλέτο

Ιδιότητες: Η τιλάπια είναι πολύ δημοφιλές ψάρι στο εξωτερικό λόγω της συνάρτησης γεύσης τιμής. Και σ’αυτό το ψάρι τα λιπαρά είναι περιορισμένα και η σάρκα του δε θυμίζει πολύ το συνηθισμένο ψάρι, μάλλον περισσότερο θυμίζει γλώσσα.

Προέλευση: Εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,100 kg – 0,500 kg, 0.500 kg – 1000 kg

Σολομός Φέτα

Ιδιότητες: Ο σολομός είναι ανάμεσα στα κορυφαία ψάρια που αποτελούν πηγή λιπαρών οξέων της τάξης ω-3 και ω-6. Αποτελεί άριστο υποκατάστατο του κρέατος αφού η σάρκα του γενικότερα είναι πολύ σφιχτή όπως στο κρέας και η πρωτεΐνη που περιέχει αγγίζει τα 39 γραμμάρια σε μια μερίδα των 170 γραμμαρίων.

Προέλευση: Εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,200 kg – 0,500 kg

Βακαλάος Saithe Φιλέτο

Ιδιότητες: Ο βακαλάος είναι ένα πεντανόστιμο ψάρι με λευκή σάρκα και υφή σαν μπαμπάκι. Είναι πλούσιος σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες Α, Ε, D. Το φιλέτο του μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και η σάρκα του να διατηρηθεί ζουμερή και αφράτη.

Προέλευση: Ισλανδία.

Μεγέθη: 0,300 kg – 1 kg

Ξιφίας Φέτα

Ιδιότητες: Ο Ξιφίας συνήθως διατίθεται σε φέτες λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Σαν γεύση ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ψάρια, η υφή του είναι λίγο πιο “στεγνή” και αρκετά συνεκτική. Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, αρα προσφέρει σημαντικά οφέλη για την καταπολέμηση του καρκίνου και την υγεία της καρδιάς. Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, νιασίνη, βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και Ωμέγα-3. Το καλύτερο από όλα, είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες.

Προέλευση: Εγχώριος και εισαγωγής.

Μεγέθη: 1 kg – 4 kg

Ξιφίας Φιλέτο

Ιδιότητες: Ο ξιφίας εκτός απο φέτες διατίθεται και σε φιλέτο. Η υφή του είναι λίγο πιο “στεγνή” και αρκετά συνεκτική. Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, αρα προσφέρει σημαντικά οφέλη για την καταπολέμηση του καρκίνου και την υγεία της καρδιάς. Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, νιασίνη, βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και Ωμέγα-3. Το καλύτερο από όλα, είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες.

Προέλευση: Εγχώριος και εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,400 kg – 1 kg

Μυλοκόπι Φιλέτο

Ιδιότητες: Το μυλοκόπι φιλέτο είναι ένα ψάρι χαμηλών λιπαρών με μεστή συνεκτική και σχεδόν γλυκιά σάρκα. Το συναντάμε κοντά σε ακτές με βότσαλο ενώ τα πιο νέα βρίσκονται και σε εκβολές ποταμών. Συγγενικά είναι κοντά με το λαυράκι.

Προέλευση: Εγχώριο και ιχθυοκαλλιέργειας.

Μεγέθη: 0,300 kg – 0,800 kg

Κοκκινόψαρο Φιλέτο

Ιδιότητες: Το Κοκκινόψαρο έχει ήπια, σχεδόν γλυκιά γεύση και συνεκτική σάρκα. Ψάρι αρκετά χαμηλό σε λιπαρά, μια μερίδα 170 γρ αποδίδει 45 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 3 γρ λίπους. Εξαιρετική επιλογή για δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

Προέλευση: Εγχώριο και εισαγωγής.

Μεγέθη: 0,200 kg – 0,500 kg

Βακαλάος Φιλέτο Υγράλατος

Ιδιότητες: Ο Υγράλατος Βακαλάος έχει διατηρήσει τη νοστιμιά του φρέσκου ψαριού, καθώς φιλετάρεται νωπός και παραμένει σε αλάτι μέχρι να γίνει παστός. Μπορεί να διατηρηθεί αρκετο καιρό εκτός ψυγείου.

Προέλευση: Εισαγωγής

Μεγέθη: 0,500 kg – 0,800 kg,  0,800 kg – 1,200 kg